Project

Eventmaking: Creëer jouw eigen stukje Utrecht


Veemarkt wordt de nieuwste, duurzame wijk van Utrecht met diverse voorzieningen en de mogelijkheid om je eigen woning te bouwen. Hoe zetten we zelfbouwers op het goede spoor?

Interessant voor bewoners die de stad trouw willen blijven en voor mensen uit omringende gemeenten die dichterbij de Domstad willen wonen. We organiseren op het terrein een informatiemarkt voor geïnteresseerden en omwonenden. De uitdaging is om a. op een nu nog desolaat terrein iets goed neer te zetten en b. een slimme campagne te voeren die Wonen in Veemarkt op de kaart zet. We tuigen een tentendorp op waar informatie en ontmoeting samenkomen. Via rode lopers kunnen de bouwvelden met de te koop aangeboden kavels worden bekeken. De campagne brengt het evenement onder de aandacht met als opvallende ‘teaser’ de sleutelactie waarin we 1.000 sleutels verspreiden in en rondom de stad. De vraag ‘Heb jij de sleutel van jouw stukje Utrecht’ vindt als vanzelf zijn weg via Twitter en Facebook.

Tijdens het event staat inspiratie en ontmoeting centraal. Een eigen kavel kopen en bebouwen is niet voor iedereen weggelegd. We zoeken vooral de pioniers, mensen die op zoek naar iets anders. Sfeer proeven, praten met architecten, contact leggen met mede-geïnteresseerden en een expositie maken dat een vluchtig bezoekje bijna onmogelijk is. De kinderen vermaken zich in de tussentijd met spelletjes, limonade en een ponyritje op een nieuw te ontwikkelen stukje Utrecht.

“Al voordat de opdracht is verstrekt, denkt 2 in beweging met je mee. Met tomeloze energie weten ze in korte tijd een goed evenement neer te zetten. Een bouwterrein werd omgetoverd in een gezellig tentendorp. Strategie, praktische uitwerking en uitvoering … allemaal even goed verzorgd.”

Leen de Wit, projectleider Wonen in Veemarkt

 

Hart voor
Lid van