Project

Kijk voorbij je horizon


De gemeente Utrecht wil dat inwoners en experts actief meedenken over de realisatie van het vergrote stadscentrum aan de Jaarbeurszijde. Met een stadsexpeditie wordt het gebied aan alle kanten bekeken via een scala aan technologieën.

Een doorkijkje naar de nieuwe horizon van Utrecht. Voor minder doen we het niet. Het gaat die zaterdag om verbeelding, elkaar inspireren, drop je idee. De crux is keuzes voor te leggen en nieuwe invullingen te bediscussiëren. Met Google Cardboards kan elke bezoeker de 360 graden video bekijken van het gebied. Nog een stap intenser is de VR-beleving van de Oculus Rift.

Een keur aan stands en thematische workshops geven de ambitie aan: healthy urban living is het credo, duurzaamheid, groen en nieuw stedelijk is de richting waarin gedacht wordt. Spelen aan de digitale tafel, een workshop circulaire economie en een ritje maken met de elektrische bus inclusief gids, het is allemaal mogelijk. Volop aanloop, boeiende discussies en een pakkende sfeer. Een bijzondere, inspirerende en geslaagde dag, aldus wethouder Victor Everhardt.

Meer campagnes

Hart voor
Lid van