Project

Nieuwegein fietst!


Nieuwegein, ontworpen als autostad, geeft volop ruimte aan de fiets. Met investeringen in infra en stallingen wordt het bewoners en forensen zo makkelijk mogelijk gemaakt. Het programma Nieuwegein fietst! moedigt het enthousiasme voor de fiets verder aan.


“Nicolette en Martin zijn bevlogen in hun werk. In opdracht van Goedopweg en in samenwerking met diverse partijen, hebben ze met verrassende en originele acties het fietsen in Nieuwegein beter op de kaart gezet. En dat in een stad gebouwd voor de auto!”
Laura Kok, projectleider Goedopweg 

Nieuwegein fietst! geeft aandacht aan de fietsmogelijkheden in, naar en vanuit de stad. Het samenwerkingsprogramma heeft als doel de bereikbaarheid van de regio te vergroten. Om mensen enthousiast te maken vaker te gaan fietsen, organiseren we diverse, aanstekelijke fietsacties steeds in samenwerking met lokale stakeholders.

Fietsen is snel en je blijft er ook nog fit bij. Als je fietst, draag je bij aan een schone, duurzame leefomgeving. Toch stappen nog één op de drie Nieuwegeiners dagelijks in de auto. We zetten fietsen op de kaart met acties en events voor kinderen, forensen, scholieren, inwoners. Fietsen in Beeld is een fotowedstrijd waarmee bewoners hun eigen fietsverhaal in beeld brengen. Voor de winnaar staat een originele Nieuwegein-fiets klaar.

Fietsen op de kaart
Na de fotowedstrijd ‘Fietsen in beeld’ volgen meer activiteiten om fietsen in Nieuwegein op de kaart te zetten. In het voorjaar krijgt Nieuwegein – in navolging van Houten – gekleurde bewegwijzeringsstickers op doorgaande fietsroutes. Nieuwegein fietst! organiseert een kleurrijk evenement om fietsers met de routes te laten kennismaken. ‘Fietsen naar je werk’ zet de fietsforens in het zonnetje met een verkiezing van de FietsForens van het Jaar. Jongeren worden verrast met een lichtcontrole: dat is schrikken.  

We besteden veel aandacht aan verduurzaming van het project. De fietsambassadeurs, die zich via-via enthousiast aanmelden, pakken het stokje en het initiatief over. Zo wordt het programma uitgedragen vanuit de stad zelf, en dat is in wezen het meest ideale scenario.

Meer campagnes

Hart voor
Lid van